Liikkujan kasvisruokavalio – kirja nyt kaupoissa!

Päätin kirjoittaa kirjan liikkujan kasvisruokavaliosta, koska aiheesta on yhä tänä päivänäkin haastavaa löytää luotettavaa tietoa. Etenkin internettiä selaamalla voi helposti saada vaikutelman, että kasvissyönti olisi haitallista suorituskyvylle ja terveydelle. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Maailman johtavien ravitsemustieteilijöiden konsensus on ollut jo vuosia, että kasvisruokavalio sopii mainiosti kaikkiin elämänvaiheisiin, myös kilpaurheilijoille, joiden vaatimukset ravitsemukselle ovat poikkeukselliset.

Lue loppuun

Liikkujan kasvisruokavalio, osa 1: Energiansaanti

cover-39

Vegaaninen ruokavalio soveltuu hyvin urheilijoille ja kuntoilijoille. Tässä artikkelisarjassa tullaan perehtymään siihen, miten liikkujan kasvisruokavalio koostetaan käytännössä.

Yhdysvaltain ja Kanadan ravitsemusammattilaisten yhdistykset sekä American College of Sports Medicine ovat vuonna 2003 todenneet kasvisruokavalion sopivaksi urheilijoille. Mihin tahansa ruokavalioon liittyy kuitenkin asioita, joihin urheilijoiden ja tavoitteellisesti treenaavien henkilöiden olisi aiheellista kiinnittää huomiota. Kasvisruokavaliossa näitä ovat mm. proteiinin, raudan ja B12-vitamiinin riittävä saanti sekä ruokavaliota täydentävien ravintolisien valinta.

Lue loppuun